dissabte, 4 de novembre del 2017

Giampiero Deidda, independentista sard, internacionalista i d'esquerres

Ens ha deixat de forma inesperada l'amic Giampiero Deidda. Feia poc havia estat a Catalunya com a observador internacional del referèndum d' independència de Catalunya.
Giampiero va ser un dels fundadors de l'independentisme modern a Sardenya, aquell nou independentisme desacomplexat i amb un fort component activista. Va ser un dels estrategues d'aquella nova manera de fer política que va representar el naixement d'IRS, un moviment independentista i d'esquerres, moviment que per les seves espectaculars accions simbòliques i sempre pacífiques van fer conèixer Sardenya arreu del món. L'ocupació de  Villa Certosa de Berlusconi, l'ocupació de la base militar de míssils de Quirra, tapiar el bancs per denunciar l'especulació, l'acció de denúncia a Porto Torres contra els residus químics, contra l'especulació del territori amb les pales eòliques,etc
Giampiero era una persona amb una visió molt àmplia de la vida i del món, havia viatjar molt i era un gran internacionalista, amb una relació de treball polític molt lligada aquests darrers anys a Còrsega i  Catalunya, on havia vingut a les Consultes per la independència, 2009 i 2010, també alguns anys  l'11 de setembre i va esta present a l'Ateneu Barcelonès a la fundació de la Federació d'Entitats de la Mediterrània-Mare Nostrum formant part de la seva executiva internacional.
Giampiero era un home discret i sense afany de protagonisme personal, la seva activat política malgrat l'important paper d'estratega que va tenir, mai va tenir un paper públic destacat.
Giampiero era un gran treballador, un emprenedor vinculat a la terra i va crear una cantina que ha representat Sardenya amb  els seus vins i caves per tot món.
Una de les coses importants de la vida és la solidaritat i l'amistat, el Giampiero té molts amics arreu, mai morirà perquè l'amistat és immortal i ell també.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada